Just nu är det många som ser över sin privatekonomi. Inflation och höga räntor har fått svenska hushåll att fundera några extra varv kring sina utgifter. För många är bilen en stor utgift som också kan leda till stor oro. Klarar den besiktningen? Kommer räntan på billånet gå upp? För den orolige kan privatleasing vara ett bra alternativ.

Fördelar med privatleasing


Privatleasing
kanske inte passar alla, men fler än man kanske tror. I det här blogginlägget tänkte jag berätta om några anledningar som gör att vi på Lindströms Bil tycker att det är ett bra alternativ.

Trygg med en fast kostnad

En stor fördel med privatleasing är tryggheten. Du får en fast månadskostnad hela din leasingperiod. Har du dessutom leasat med fast försäkring och servicen ingår? Grattis, du får en tydlig översikt över dina bilkostnader och kan njuta av din bil utan oro för höjda räntor eller

Större valfrihet med privatleasing

När du privatleasar så slipper du kontantinsatsen. Du kan fokusera helt och hållet på månadskostnaden.

Det innebär i praktiken att du har en större valfrihet när du väljer bil. Drömmer du om en SUV, eller kanske en elbil? Gör en budget för att se om det ryms inom din budget och du kan låta dina sparpengar ligga kvar på sparkontot.

Ingen värdeminskning med privatleasing

Även när du privatleasar en bil behöver du ta hand om den. Men så länge så länge bilen skick kan klassas som normalt slitage och att bilen inte gått längre än de mil som ingår i ditt avtal, behöver du inte oroa dig för några extraavgifter och inte heller någon värdeminskning.

Så när din leasingperiod är slut väljer du helt enkelt en ny bil – kanske har dina behov ändrats och du vill ha en större bil, en elektrifierad eller en högre utrustningsnivå.

Läs noga igenom ditt leasingavtal

Innan du skriver på några papper är det några delar du ska ha koll på. Dels hur många mil som ingår. Många erbjuder 1000 mil, men Toyota erbjuder exempelvis 1500. Behöver du fler mil per år får du en högre månadskostnad. Så jämför mellan olika leverantörer och se hur många mil de erbjuder.

En annan sak att ha koll på är vilka fasta kostnader du har. Se till att du är säker på att månadskostnaden är fast och att service och försäkring ingår i den fasta kostnaden.

Har du koll på detta och du tycker att månadskostnaden är rimlig är privatleasing ett bra alternativ för dig.

5 bra anledningar att välja privatleasing

  • En fast månadskostnad
  • Service ingår
  • Du slipper oroa dig för värdeminskning
  • Smidigt att byta bil
  • Ingen kontantinsats