Toyota Corolla har sedan lanseringen haft en självklar plats i Toyotas modellprogram. Med åren har ikonstatus uppnåtts. Någon som följt med på resan är Tommy Wahlin, mångårig säljare på Lindströms Bil. Här berättar han den spännande historien om världens mest lda bil. 

Historien om Toyota Corolla 

Vi börjar med en liten historielektion. 

Toyota Corolla rullade för första gången ut ur fabriken 1966 och det dröjde inte länge innan modellen blev en självklar del av Toyotas modellutbud. Sedan dess har fler än 50 miljoner bilar sålts. 

Under några år såldes Toyota Corolla under namnet Toyota Auris på den europeiska marknaden, men sedan 2018 är den återigen känd under det namn som vi förknippar med världens mest sålda bil.  

En del av dessa är sålda av Tommy Wallin, nu pensionerad säljare på Lindströms Bil. 

Tommy började som säljare på Lindströms Bil i Falköping 2003 och senare i Skövde. Det dröjde inte länge innan Toyota Corolla blev en personlig favorit. 

“Jag hade nog inte blivit bilsäljare om det inte hade varit just hos Lindströms Bil. Jag visste att Toyota stod för kvalitet. Jag skaffade min första Toyota Corolla när jag började jobba där. Det var en bil som passade oss i familjen perfekt då, och så har det varit sedan dess. Det finns gott om utrymme i den och den är rolig att köra. Dessutom gillar jag designen. Den är snygg!”, berättar Tommy.  

Så har Toyota Corolla utvecklats under åren 

Under åren har Tommy sett Toyota Corolla förändras. Nya funktioner har tillkommit, designen har uppdaterats och när elhybridtekniken lanserades blev Toyota Corolla en bil som passade allt fler.  

Kärleken till den legendariska bilen har fått honom att köpa en Toyota Corolla från 1978 och en från 1980. Den äldsta tar han ofta med på bilträffar eller för att helt enkelt köra runt med vackra sommardagar. 

“Eftersom Toyota Corolla har en sån lång historia är det många som kommer fram och berättar sina Corolla-minnen när jag är ute med bilen. Det är kul att det är så många som har en så stark relation till den här bilen”, fortsätter han.  

Han tror att en stor anledning till varför det är en sån populär bil är dess kvalitet.  

“Trots bilintresset har jag aldrig gillat att meka med bilar. Men jag aldrig haft några problem med mina bilar. Inte heller de äldre bilarna har det varit några problem, de är i princip i originalskick och rullar hur bra som helst. Den kvaliteten är det fler än jag som har uppskattat under åren”, berättar Tommy. 

Ta en närmare titt på Tommys Toyota Corolla från 1978

Toyota Corolla – redo för framtiden 

Efter introduktionen av elhybriddrivlinan är lanseringen av Corolla Cross en milstolpe. Året var 2022 och nu fanns världens mest sålda bil även som SUV.  

“En SUV-variant var efterlängtad. Kvaliteten känns igen från originalet, men nu kan du även sitta högre, se bättre och åka ännu mer bekvämt”, konstaterar Tommy. 

Vart Toyota Corolla tar vägen framtiden går naturligtvis bara att gissa sig till. Men med tanke på Toyotas ambition att elektrifiera allt fler fordon kan vi förvänta oss nya drivlinor, men också en design som fortsätter utvecklas. Oavsett vad som händer är Toyota Corolla redo för framtiden. 

Därför är Toyota Corolla så populär 

 1. Pålitlighet
   Känd för sin höga kvalitet är Toyota Corolla trygg att äga och en attraktiv andrahandsbil. 

 2. Valfrihet
   Välj mellan halvkombin, helkombin Touring Sports eller SUV:en Corolla Cross. Det finns en variant för alla. 

 3. Bränsleeffektiv
  Den effektiva elhybridtekniken gör att du kan hålla nere bränsleförbrukningen. Bra för din plånbok och bra för miljön. 

 4. Pris 
  Lågt pris, låg skatt, bra andrahandsvärde och problemfritt ägande har gjort den till en mycket prisvärd bil. 

 5. Komfort och säkerhet
  Corolla har alltid varit säker och bekväm. I den senaste generationen har säkerhetssystemet uppdaterats och möjligheterna att anpassa din bekvämlighet har blivit fler. Vi kan också nämna att Corolla Cross blivit utsedd till årets långtestbil 2023.