Elias Diar är säljare hos Lindströms Bil i Borås. Han jobbar främst med begagnade bilar, och så här ser han på hur en bra begagnataffär ser ut, och vad du ska tänka på för att göra en så bra affär som möjligt. 

Garantier en trygghet när du köper begagnat

Att köpa begagnat hos på Lindströms Bil ska vara precis lika tryggt och säkert som ett nybilsköp. Väljer du en begagnad Toyota, då är garantin till och med ännu bättre än hos en ny bil. 

Toyotas kvalitetsgaranti för egna begagnade bilar gäller i tio år eller upp till 20 000 mil. Det är ännu bättre än nybilsgarantin som gäller i tre år.  

Vi säljer även begagnade bilar från alla märken än Toyota. Då erbjuder vi minst 12 månaders garanti och samma varudeklaration som för våra egna bilar. Men en stor fördel att köpa en begagnad Toyota hos oss är du kan serva den hos oss. Med ett serviceavtal sparar du 10 procent av servicekostnaden eftersom du betalar fast månadsavgift för service och du slipper överraskningar. 

Att köpa en begagnad bil ska vara som att köpa en ny 

För mig och mina kollegor är det viktigt att alla som besöker oss känner sig välkomna. Oavsett om du letar efter en helt ny bil eller en bättre begagnad ska du få samma bra upplevelse och bemötande. 

Att köpa en begagnad bil hos oss ska kännas som en nybilsaffär. För de flesta är det den största affären efter bostadsköp, och det måste jag som säljare ha respekt för. 

Stor efterfrågan på begagnade elhybrider 

Det är stor efterfrågan på hybrider som Toyotas tre egna storsäljare – Yaris, sportiga C-HR och klassikern Corolla medan intresset för diesel- och bensinbilar har svalnat. Vi hinner knappt få in hybridbilarna förrän de är sålda.  

Rätt begagnad bil till rätt person 

Viktigt för mig som säljare är att hitta rätt bil för just dig. Jag ser mig som en rådgivare som kan hjälpa dig att tänka igenom ditt bilköp. Jag hjälper även gärna till med att ta fram bilens hela ekonomi – inklusive avbetalningar, förbrukning, försäkring och service. 

5 tips när du köper begagnad bil 

  • Fundera på vad du ska ha bilen till. Funktion och storlek. Pendla eller citykörning? 
  • Stirra dig inte blind på priset. Vad kostar bilen i övrigt? Ränta, försäkring, service och förbrukning. 
  • Skapa marginal i plånboken för service och eventuella reparationer. 
  • Undersök vad som ingår i garantin. Ställ gärna frågor till oss säljare om du undrar något. 
  • Googla gärna bilfirman innan du går på visning, läs kundrecensioner för att se att bilhandlaren är seriös.