Oavsett du söker en ny tjänstebil eller transportbil har Toyota flera olika modeller att erbjuda. I det här blogginlägget berättar vår säljare av företagsbilar, Filip Hagberg om varför du ska välja Toyota när du köper ny bil till företaget.  

Gröna transportbilar 

Toyota är världens största biltillverkare – det gäller inte bara personbilar utan även skåpbilar och pickuper.  

Jag märker ett ökat intresse för elhybrider och renodlade elbilar, små som stora företag men även kommuner sätter upp ambitiösa miljömål och växlar till grönare alternativ. Vi har vår populära skåpbil Proace som nu finns som en renodlad elbil och en mindre variant som heter Proace City – även den finns som ett helelektriskt alternativ. 

Varför ska man då välja ett grönt alternativ när man letar ny bil till företaget? Oavsett konjunktur och det osäkra världsläget finns det stora vinster med att elektrifiera fordonsparken. Både ekonomiskt och miljömässigt. 

Gröna tjänstebilar 

Storsäljaren när det gäller tjänstebilar är precis som på privatsidan RAV 4, som finns både som elhybrid och laddhybrid. Även elhybriden Corolla Touring Sports är mycket populär. 2022 lanserade Toyota bZ4X som är ren elbil. 

Även om skillnaden minskat något sedan miljöbilsbonusen slopades i november 2023 är totalkostnaden för elbilar fortfarande lägst jämfört med andra alternativ. 

Stirra dig inte blind på prislappen utan på fordonets totala kostnad – drift, försäkring och service. Hos oss får du som företagskund tre olika upplägg att välja mellan – Business Lease, Finansiell Leasing och Toyota Billån. 

Fördelar med gröna företagsbilar 

Det är inte alla företag som kan ställa om från diesel till ren el. Särskilt inte de som använder huvudsakligen transportfordon. Det kan vara rörläggare, elektriker eller byggare som beställer fem nya skåpbilar varav två går på el. 

Finansiera din företagsbil 

Toyota Financial Services erbjuder flera olika finansieringslösningar som passar ditt företags behov. 

Business Lease 

En totallösning där service och bilförsäkring ingår till en rörlig månadskostnad. Efter avtalstiden lämnar du tillbaka bilen till återförsäljaren. 

Finansiell Leasing 

Leasing är en av de vanligaste finansiella lösningarna för företag. Företaget äger bilen och har möjlighet att antingen köpa ut eller förlänga avtalet efter tre år.  

Toyota Billån 

Toyota Financial Services är lån via Toyota när du vill finansiera din nya eller begagnade bil, oavsett märke. Välj kredittid på upp till 72 månader beroende på bil och vad som passar ditt företag bäst.